13.03.2013 – Kari Niinimäki

Etätyö vai läsnätyö?

Etätyö nousi näyttävästi otsikoihin, kun Yahoo ilmoitti haluavansa vähentää etätyön tekemistä vedoten tuottamattomuuteen ja innovaatioiden puutteeseen. Olivatpa Yahoon todelliset syyt mitkä tahansa, niin etätyö tai Microsoftin lanseeraama läsnätyö eivät ole ohimenevä ilmiö, vaan luonnollinen jatkumo vahvasti etenevälle digitalisoitumiselle.

Tuottavuus ja kasvu ja varsinkin tuottavuuden kasvu ovat ottamassa digitaaliaskeleen tuotantolaitoksen ulkopuolelle, mikä tulee vaikuttamaan meihin suomalaisiin, meidän työ- ja toimintatapoihimme ja jopa meidän johtamiskulttuuriin. Koska tuottavuuden kasvu on siirtymässä tuotantolaitoksen ulkopuolelle, tarkoittaa tämä käytännössä, että globaalit digitaalirattaat pyörivät kellon ympäri. Yritykset sitten päättävät haluavatko toimia samalla tahdilla vai jättävätkö pelikentän suosiolla kilpailijoille? Aina on yrityksiä, joiden koneisto on viritetty markkinoiden eli asiakkaiden haluamalle ”aukioloajalle”. Tämä asiakkaiden halu saattaa aiheuttaa päänvaivaa B2B-markkinassa toimiville yrityksille – varsinkin jos tiedolla ja osaamisella on toiminnan kannalta merkitystä. Kaiken osaamisen automatisointi on haasteellista, jos ei peräti vaikeaa. Tämän vuoksi joudumme olemaan läsnä todellisessa maailmassa – vaikka sitten etänä!

Jos olet kiinnostunut palvelemaan asiakkaitasi ja kumppaneitasi entistä nopeammin ja osaavammin tässä todellisessa maailmassa, niin tutustu tarjontaamme www –sivuillamme ja ota rohkeasti yhteyttä. Autamme ja palvelemme mielellämme.

Inno-W mark
Kari Niinimäki
Kari Niinimäki

Posts by Kari